SUPERFLEX FDF

ΕΥΚΑΜΠΤΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΣΚΕΠΕΣ – ΣΚΕΠΕΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ.

• Με πιστοποιητικό (RFA)
• Πιστοποιητικό Bureau Veritas

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η SUPERFLEX FDF είναι μια ημίρρευστη επένδυση ενός μόνο συστατικού με βάση πολυμερής ρητίνες για εφαρμογή σε στεγνή επιφάνεια.
Η SUPERFLEX FDF δημιουργεί όταν στεγνώσει μια αδιάβροχη επένδυση ιδιαίτερα ελαστική. Καλύπτει αρμούς και ενώσεις και επιτρέπει την αναπνοή του υποστρώματος.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ

• Υγρή και αδιάβροχη επένδυση
• Ένα μόνο υλικό
• Διαπερατή από υδρατμούς
• Ανθεκτική στις υπεριώδεις ακτίνες UV
• Ανθεκτική στην φθορά
• Ανθεκτική σε ακραίες θερμοκρασίες (περίπου -30 ºC έως +100 ºC)
Η SUPERFLEX FDF αντέχει σε ρήξη και σε επιμηκύνσεις έως 350% στους +23 ºC. Δεν αναφλέγεται, όμως σε περίπτωση ανάφλεξης, σβήνει από μόνη της, σύμφωνα με DIN 4102, κατηγορία 7 (κλάση B 2). Αντέχει ιδιαίτερα στην γήρανση και στις υπεριώδεις ακτίνες. Ανθεκτική σε διαλύματα οξέων και βάσεων και στην βιομηχανική κάπνα.
Η ανοιχτή απόχρωση αντανακλά το 70% της ηλιακής ακτινοβολίας. Αυτή η ιδιότητα εξασθενεί το θερμικό σοκ σε επίπεδο κατασκευής της σκεπής και δίνει θερμοκρασίες πιο ευχάριστες το καλοκαίρι στο εσωτερικό των κτιρίων.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Βάση: Μείγμα πολυμερών ρητινών σε υδάτινο διάλυμα
Διαλυτικά : Ελάχιστη ποσότητα
Χρώματα: Ανοιχτό γκρι, λευκό και καφεκόκκινο (κεραμιδί)
Πυκνότητα: Ημίρρευστο
Ειδικό βάρος: Περίπου 1, 6 kg/dm³
Σκληρότητα Shore A: 40±5
Στερεά ιζήματα: 76%
Επιμήκυνση σε ρήξη: περίπου 350% στους + 23 ºC .
Μικρότερη θερμοκρασία εφαρμογής: +10 ºC
Εφαρμογή: Πινέλο, ρολό ή μηχανή airless
Κατανάλωση: Βλέπε κατανάλωση
Χρόνος πλήρους στεγνώματος: 48 ώρες στους + 20 °C και 50 % σχετική υγρασία
Ανθεκτικότητα σε θερμικές εναλλαγές μετά το στέγνωμα: μεταξύ – 30 °C έως + 100 °C
Στεγανότητα στο νερό: Maximum: 0,5 bar
Συντελεστής αντίστασης στην διαπερατότητα υδρατμών: μH2O = 12550
Καθαρισμός εργαλείων : Νερό (σε φρέσκο υλικό)

ΧΩΡΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Η SUPERFLEX FDF είναι μια επένδυση για αδιαβροχοποίηση σε νέα έργα ή για αποκατάσταση σε επικλινείς σκεπές, όπως και σε επίπεδες ταράτσες χωρίς κλίση:
• Αδιαβροχοποίηση σε θόλους, πλάκες κλπ από μπετόν αρμέ ή κυψελοτό μπετόν
• Προστασία παλαιών αδιαβροχοποιήσεων με πολλαπλές στρώσεις
• Προστασία σκέπαστρων με μεγάλα στοιχεία, κυρτά ή με νεύρα, από τσιμεντόπλακες με ίνες (Eternit, Fulgurit, Wanit) αλουμίνιο, τσίγκο κλπ.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Η SUPERFLEX FDF δεν είναι κατάλληλο για στεγανοποίηση επιφανειών με νερό υπό πίεση.
Δεν πρέπει να εφαρμοστεί SUPERFLEX FDF σε νέες ασφαλτικές επιφάνειες, όπως στεγανοποίηση πολλαπλών στρώσεων ή ρευστά ασφαλτικά διαλύματα, πριν από τουλάχιστον ένα χρόνο από την εφαρμογή τους.
Δεν πρέπει να εφαρμοστεί SUPERFLEX FDF πάνω σε επενδύσεις καλυμμένες με χαλίκια ή σε σχιστόλιθους.
Δεν εφαρμόζετε επίσης SUPERFLEX FDF πάνω σε στεγανοποίηση πολλαπλών στρώσεων τοποθετημένες σε πισσόχαρτο. Σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιήστε το ρευστό ασφαλτικό διάλυμα PLASTIKOL NFB.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Προεργασία των επιφανειών.
Η επιφάνεια πρέπει να είναι καθαρή και σταθερή. Αφαιρέστε σκόνες, ακαθαρσίες, λεκέδες από λάδια, λιπαρές ουσίες από το ξεκαλούπωμα και οτιδήποτε εμποδίζει την πρόσφυση.
Γενικές συμβουλές για την εφαρμογή.
Δεν πρέπει να εφαρμόσετε το προϊόν υπό βροχή ή με ομίχλη. Όταν εφαρμόζετε σε παχιές στρώσεις (είτε σε κάθε στρώση είτε στο σύνολο) με εξωτερικές θερμοκρασίες μικρότερες των +10 ºC υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα διακοπτόμενο φιλμ στην επιφάνεια, να περιοριστεί η ελαστικότητα και να εμφανιστούν πιθανές ρωγμές.
Το στέγνωμα στο πάχος της επένδυσης εξαρτάται από την εξωτερική θερμοκρασία και την σχετική υγρασία. Στεγνώνει πιο γρήγορα σε υψηλές θερμοκρασίες και χαμηλή σχετικά υγρασία. Γενικά προτείνεται η εφαρμογή της SUPERFLEX FDF σε πολλαπλές λεπτές στρώσεις σε σχετικά υψηλή υγρασία ή σε χαμηλές θερμοκρασίες για να στεγνώσει ολόκληρη η επένδυση. Μια εφαρμογή σε μια στρώση ή περισσότερες παχιές αργοπορεί λίγο το χρόνο στεγνώματος. Κλιματολογικές συνθήκες με χαμηλή σχετική υγρασία και χωρίς βροχή κατά την εφαρμογή της επένδυσης και μετά, είναι απαραίτητες για το πλήρες στέγνωμα του προϊόντος.
Αποφύγετε μηχανικές τριβές στις επενδυμένες επιφάνειες. Οι επιφάνειες αυτές προορίζονται για την περιοδική κυκλοφορία των υπηρεσιών συντήρησης.

Επένδυση πάνω σε στεγανοποίηση πολλαπλών στρώσεων.
Εφαρμόστε το υλικό προεργασίας SUPERFLEX V αραιωμένο στα παλαιά ασφαλτόπανα και ασφαλτικές οπλισμένες πλάκες για σταθεροποίηση της παλαιάς επιφάνειας. Χρησιμοποιήστε εργαλεία (βούρτσες, σκούπες) με φυσικά υλικά. Υπάρχουν διαλύτες στο υλικό προεργασίας SUPERFLEX V. Αυτό δεν απλώνεται με ψεκασμό.
Ανοίχτε τα εξογκώματα σε σχήμα σταυρού, ισιώστε και στεγνώστε το εσωτερικό και στη συνέχεια κλείστε τα. Αν υπάρχουν μεγάλα εξογκώματα στην επιφάνεια αυτά πρέπει να κοπούν και να στεγνώσουν με φλόγιστρο.
Αφού στεγνώσει το SUPERFLEX V εφαρμόστε την SUPERFLEX FDF με την βοήθεια βούρτσας, ρολού ή πιστόλι airless. Η χρήση βούρτσας με μαλακές τρίχες δίνει μια τελείως λεία επιφάνεια. Η εφαρμογή με πιστόλι γίνεται με SUPERFLEX FDF αραιωμένη με 5% περίπου καθαρό νερό. Όχι περισσότερο νερό.
Κρατήστε το πιστόλι σε τέτοια απόσταση που η φρέσκια στρώση να δημιουργεί ένα συνεχές φιλμ χωρίς να εγκλωβίζεται αέρας. Διαφορετικά τελειώνετε την επιφάνεια προσεκτικά με ένα μάλλινο ρολό.


Παλαιές σκεπές με τσιμεντοσανίδες.

Αφαιρέστε μικροοργανισμούς (μούχλες, λειχήνες κλπ) με μηχανικό τρόπο ή με συρματόβουρτσα ή με σκληρή σκούπα ή με υλικό καθαρισμού και πιεστικό. Ψεκάστε την επιφάνεια με υλικό για την καταστροφή φυτικών ή οργανικών ρύπων. Ξεπλένετε καλά με καθαρό νερό και επαναλάβετε αν χρειάζεται. Ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσης.
Αφήστε να στεγνώσει και στη συνέχεια εφαρμόστε το υλικό προεργασίας SUPERFLEX V. Μετά το στέγνωμα του υλικού προεργασίας εφαρμόστε SUPERFLEX FDF όπως αναφέρεται πριν.

Νέες σκεπές από μπετόν ή τσιμεντοσανίδες.
1. μετά από προσεκτικό καθαρισμό της επιφάνειας εφαρμόστε το υλικό προεργασίας SUPERFLEX V ή EUROLAN TG
2. αφήστε να στεγνώσει και περάστε στην συνέχεια SUPERFLEX FDF όπως αναφέρεται στην παράγραφο «επένδυση πάνω σε στεγανοποίηση πολλαπλών στρώσεων». Για να κλείσουν όλοι οι πόροι, εφαρμόστε μια στρώση SUPERFLEX FDF αραιωμένη με 15-20% νερό. Εφαρμόστε στην συνέχεια μια στρώση SUPERFLEX FDF αδιάλυτη.

Μεταλλικές σκεπές.
Σε ψευδάργυρο ή αλουμίνιο αφαιρέστε με μεταλλική βούρτσα τις σαθρές βαφές. Καθαρίστε τα διαβρωμένα μέρη μέχρι το καθαρό μέταλλο και εφαρμόστε μια στρώση πρόσφυσης SUPERFLEX V.
Αν υπάρχουν μικροοργανισμοί είναι απαραίτητο να αφαιρεθούν με υλικό καταστροφής φυτικών οργανικών ρύπων όπως αναφέρεται στην παράγραφο «παλαιές σκεπές με τσιμεντοσανίδες». Εφαρμόστε SUPERFLEX FDF αφού στεγνώσει πρώτα το υλικό SUPERFLEX V.

Σκεπές – ταράτσες χωρίς κλίση.
Οι σκεπές – ταράτσες χωρίς κλίση παρουσιάζουν τέλματα με νερό. Τα τέλματα αποτελούν ένα τρωτό σημείο στην επένδυση στεγανοποίησης και παρουσιάζονται ρωγμές σε αυτά τα σημεία. Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το συντομότερο έναν οπλισμό χωρίς ύφανση (ελαστική μεμβράνη no.1) στην πρώτη στρώση και όσο είναι νωπό το SUPERFLEX FDF. Στην συνέχεια εφαρμόστε μια δεύτερη στρώση και προβλέψτε να επιστρωθεί στις άκρες σε 5cm. Να ενσωματωθεί καλά ο οπλισμός μέσα στο προϊόν.

Επισκευή των ρωγμών.
Η χρήση μιας ελαστικής και προσαρμοσμένης μεμβράνης αυξάνει τις δυνατότητες γεφύρωσης της επένδυσης SUPERFLEX FDF. Δεν πρέπει να βάλετε αυτή την μεμβράνη μεταξύ των δύο στρώσεων της SUPERFLEX FDF σε επιφάνεια με μικρορωγμές.
Τοποθετήστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά την πρώτη στρώση. Να την προσαρμόσετε και να την απλώσετε πολύ καλά και χωρίς δίπλες, πριν την εφαρμογή της δεύτερης στρώσης η οποία απλώνεται μέχρι κορεσμό, για να αποκτήσετε μια οπλισμένη επένδυση, ομοιογενή και χωρίς ξεκολλήματα.
Η επικόλληση των άκρων του οπλισμού σε 10cm πρέπει να καλυφθεί καλά με το προϊόν.
Οι ενεργές ρωγμές γεφυρώνονται με την ταινία στεγανοποίησης SUPERFLEX Β240 ή Β400. Οι άκρες της κολλιούνται στην επιφάνεια με SUPERFLEX FDF. Στην συνέχεια καλύπτονται με την δεύτερη στρώση SUPERFLEX FDF. Ανάλογα με την περίπτωση τοποθετήστε την ταινία με μια δίπλα για εκτόνωση.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Η μέση κατανάλωση SUPERFLEX FDF είναι η ακόλουθη
• Σκεπές με κλίση: προστασία με 1, 6 kg/m² σε μια στρώση, επένδυση 3, 2 kg/m² σε 2 στρώσεις.
• Σκεπές χωρίς κλίση: τύπου πολλαπλών στρώσεων ή μπετόν: επένδυση 3, 2 kg/m² σε 2 στρώσεις.
• Σκεπές με τσιμεντόπλακες: επένδυση 2 kg/m² σε 1 στρώση.
• Μεταλλικές σκεπές: επένδυση 2 kg/m² σε 1 στρώση.
Η κατανάλωση των υλικών προεργασίας είναι η ακόλουθη:
– Σκεπές πολλαπλών στρώσεων: 200-300 ml/m² SUPERFLEX V
– Σκεπές από μπετόν ή τσιμεντοσανίδες: 200-300 ml/m² EUROLAN TG
– Μεταλλικές σκεπές: 200 ml/m² SUPERFLEX V

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ – ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ.

Η SUPERFLEX FDF πωλείται σε μεταλλικό δοχείο των 33kg.
Αποχρώσεις: λευκό, ανοιχτό γκρι, κόκκινό κεραμιδί.
Αποθηκεύεται σε δροσερό χώρο μακριά από ψύχος. Διατηρείται για 12 μήνες στο δοχείο του χωρίς να ανοιχτεί.

weber κατασκευαστικά υλικά

Κ. ΚΑΛΦΙΔΗΣ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΟΝΙΑΜΑΤΑ
ΚΑΘΗΓ. Δ. ΕΥΡΙΓΕΝΗ 13Α ( ΚΕΡΑΜ. ΑΛΛΑΤΙΝΗ )
ΤΚ 542 49 – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΤΗΛ / FAX: 2310-330 003
e-mail: info@kalfidisk.gr
www.kalfidisk.gr