MAXIT FLOOR 4610

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Το Maxit floor 4610 είναι ένα αυτοεπιπεδούμενο κονίαμα με βάσει το τσιμέντο ειδικά για εξομάλυνση βιομηχανικών χώρων.
Το Maxit floor 4610 είναι ανθεκτικό σε υγρό περιβάλλον και δεν περιέχει καζεϊνη.
Εφαρμόζεται σε πάχος 4 έως 15 mm. Για μικρές επιφάνειες με ηλεκτρικό αναδευτήρα και με μηχανή για μεγαλύτερες.

ΧΡΗΣΗ

Το Maxit floor 4610 είναι κατάλληλο για ημιβιομηχανικά δάπεδα μέσης ή βαριάς καταπόνησης. Παρουσιάζει μία επιφάνεια λεία και ανθεκτική στη φθορά. Το Maxit floor 4610 χρησιμοποιείται πάνω στο Maxit floor 4600 και στο Maxit floor 4602 για ευκολότερο καθαρισμό ή για αισθητικούς λόγους. Το κονίαμα μπορεί να προστατευθεί με μία διάφανη ή έγχρωμη επένδυση με βάση ρητίνες. Αν το δάπεδο δέχεται χημικά προϊόντα, μία κατάλληλη επένδυση είναι απαραίτητη πάνω στο Maxit floor 4610, πλακίδια, πλάκες κολλημένες στο δάπεδο, παρκέ κολλητό, επενδύσεις δαπέδου εποξικές ή πολυουρεθάνης ή κάθε είδους επενδύσεις, για εμπορικούς, νοσοκομειακούς χώρους, για κυκλοφορία πεζών ή οχημάτων.
Επιφάνεια κατάλληλη για κεραμικά πλακίδια, υαλομένα, πλάκες μπετόν, τσιμεντοκονίες, ρευστές τσιμεντοκονίες. Δεν είναι κατάλληλο για ρευστό κονίαμα ανυδρίτη με ξύλινες επενδύσεις ή μοριοσανίδας και γενικά με υλικά που δεν έχουν την απαιτούμενη συνεκτικότητα και αντοχή. Δεν είναι κατάλληλο για εξωτερική χρήση.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αναφέρονται πιο κάτω είναι αποτελέσματα ελέγχου των προϊόντων σε εργαστήριο. Πρόκειται για μέσες τιμές δοκιμών, χρήσιμες στον κατασκευαστή. Οι τιμές αυτές του σκληριμένου προϊόντος υπολογίστηκαν σε συνθήκες εργαστηρίου : θερμοκρασία 20Cο (+ – 2ο) και με σχετική υγρασία αέρα 65% (+ – 5%).
Κατηγορία επιδόσεων CSTB No RT05-082 σε υπόστρωμα μπετόν, με υλικό προεργασίας maxit floor 4716 με πάχος 10mm. Σύμφωνα με το εγχειρίδιο CSTB no 3232P/M P/C i –p – r –u a – b – c 3 – 3 ( i για σύγκρουση, p για χάραξη, r για απόξεση, u για φθορά από ρόδες, ) ( a για συνήθη οξέα, b για συνήθεις βάσεις c για διαλύτες και συνήθεις ρύπους.

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Ο χώρος πρέπει να είναι στεγασμένος και με κλειστές πόρτες και παράθυρα για να αποφευχθεί τυχόν ρεύμα κατά τη διάρκεια σκλήρυνσης του κονιάματος ( 24 ώρες ). Η θερμοκρασία το λιγότερο +5Cο κατά την εφαρμογή. Για τις επόμενες δύο μέρες μη χρησιμοποιείτε υγροποιειτές.

ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ

Οι επιφάνειες πρέπει να είναι σταθερές και να παρουσιάζουν συνεκτικότητα τουλάχιστον 1,5Ν/mm2. Οι ρωγμές πρέπει να εντοπιστούν και να επισκευαστούν. Εύθραυστα μέρη, γαλακτώματα, τσιμεντοεπιδερμίδες, πρέπει να αφαιρεθούν με μηχανικό μέσο.
Δεν πρέπει να υπάρχουν λιπαρές ουσίες πάνω στην επιφάνεια. Λάδια, βαφές, ή άλλες ουσίες που θα εμποδίσουν την καλή πρόσφυση. Αν η επιφάνεια είναι πολύ λεία, είναι απαραίτητο να την “αγριέψετε” με μηχανικό μέσο ( ξύσιμο, τρίψιμο κλπ )
Όταν η επιφάνεια έχει προετοιμαστεί, πρέπει να καθαριστεί και να σκουπιστεί με ηλεκτρική σκούπα.

ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η εφαρμογή στο προετοιμασμένο δάπεδο του υλικού προεργασίας MAXIT FLOOR 4716 είναι απαραίτητη. Αυτό πρέπει να είναι τελείως στεγνό και απαλλαγμένο από οτιδήποτε ενοχλεί την πρόσφυσή του.
Η δοσολογία του μείγματος είναι 1 μέρος MAXIT FLOOR 4716 για 3 μέρη καθαρό νερό.
Εφαρμόζεται σε μία ή δύο στρώσεις ανάλογα με την κατάσταση του υποστρώματος.
Χρόνος μεταξύ στρώσεων: 3 έως 16 ώρες ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες.
Σε κάθε περίπτωση για την εφαρμογή του MAXIT FLOOR 4716 διαβάστε το τεχνικό φυλλάδιο του υλικού.
Το υλικό προεργασίας EUROLAN FK 28 με άμμο μπορεί να αντικαταστήσει το MAXIT FLOOR 4716.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ

Σ’ ένα δοχείο με 5 λίτρα καθαρό νερό, προσθέστε σκορπίζοντας 25kg το maxit floor 4610. Αναδεύστε καλά το περιεχόμενο με ένα ηλεκτρικό αναδευτήρα για 2 λεπτά. Αφήστε να ηρεμήσει για 2 λεπτά και αναδεύστε ξανά πριν εφαρμοστεί το κονίαμα.
Προσοχή : Ποτέ το νερό δεν πρέπει να είναι περισσότερο από 5 λίτρα ανά σάκο των 25kg του MAXIT FLOOR 4610.
H θερμοκρασία κατά την εφαρμογή, πρέπει να είναι μεταξύ +10Cο και +20Cο. Αν η θερμοκρασία είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη, ο χρόνος εφαρμογής μπορεί να αυξηθεί ή να ελαττωθεί.
Το MAXIT FLOOR 4610 μπορεί να εφαρμοστεί με μηχανή εκτόξευσης κονιάματος τύπου DUOMIX 2000. Όταν η εφαρμογή γίνεται με μηχανή, το μικρότερο πάχος του προϊόντος πρέπει να είναι 5mm.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, αδειάστε το MAXIT FLOOR 4610 στο προετοιμασμένο δάπεδο με μία μόνο στρώση και με το επιθυμητό πάχος. Σε μια συνεχόμενη εφαρμογή με διαφορετικά μείγματα, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις ενώσεις. Όταν η εφαρμογή γίνεται με μηχανή, ελέγξτε τη ρευστότητα του μείγματος πριν ξεκινήσετε. Αδειάστε μηχανή και λάστιχα αν σταματήσετε για περισσότερο από 15 λεπτά.
Οι τοίχοι και οι κολώνες για να μην έρθουν σε επαφή με το υλικό, πρέπει να κολληθεί μία αυτοκόλλητη μονωτική ταινία 5mm τουλάχιστον πάχος. Κολλήστε πολύ καλά τη μονωτική ταινία – δεν πρέπει να κουνιέται – και ελέγξτε την, σύμφωνα με το σχήμα και τις ιδιαιτερότητες του δαπέδου περιμετρικά στους τοίχους, στα χωρίσματα, στις κολώνες, στα διάφορα ύψη της πλάκας, στα περάσματα από τις πόρτες κ.λ.π. Πρέπει να ακολουθήσετε τους υφισταμένους αρμούς διαστολής της κατασκευής.
Για να εξασφαλίσετε ένα καλό αποτέλεσμα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τρίποδα ύψους.
Πέρασμα με ρολό για τις φουσκάλες είναι απαραίτητο για το τελείωμα.

ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ Ή ΜΕ ΠΑΛΑΙΑ ΠΛΑΚΙΔΙΑ

Παλαιές επενδύσεις με πλακίδια στέρεες ανθεκτικές και στεγνές.
Η επένδυση πρέπει να έχει καλή πρόσφυση στο υπόστρωμα. Αφαιρέστε όσα πλακίδια δεν είναι καλά κολλημένα και οτιδήποτε εμποδίζει την καλή πρόσφυση π.χ. υπολείμματα καθαριστικών με δίσκο με διαμάντια.
Αφαιρέστε τη σκόνη και τα υπολείμματα με ηλεκτρική σκούπα. Καθαρίστε στο σύνολο την επιφάνεια και τους αρμούς από κάθε λιπαρή ουσία. Αφήστε να στεγνώσει.
Εφαρμόστε το υλικό προεργασίας MAXIT FLOOR 4710 ή EUROLAN FK 28 με προσθήκη πυριτικής άμμου, αποφεύγοντας το σχηματισμό λοφίσκων της άμμου.
Όταν πρόκειται για ανώμαλες επιφάνειες (παρουσία οπών ή ρωγμών) τοποθετήστε τον οπλισμό MAXIT με άνοιγμα 10χ10 (επικάλυψη 50mm).
Το πάχος της στρώσης του MAXIT FLOOR 4610 πρέπει να είναι τουλάχιστον 10mm.
Επικάλυψη Maxit floor 4610 με Maxit floor 4610
Εφαρμόστε το Maxit Floor 4716, δοσολογία 1 μέρος υλικό σε 3 μέρη νερό και απλώστε το Maxit floor 4610 πάνω στο υλικό προεργασίας.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ

Τα εργαλεία καθαρίζονται με νερό. Σκληρυμένο υλικό με μηχανικό τρόπο.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Τοποθέτηση αδιάβροχων επενδύσεων (πλακίδια): 24 ώρες.
Παρκέ και εποξικές ρητίνες: 7 ημέρες
Τοποθέτηση άλλων επενδύσεων : 3 μέρες στους +20Co και 65% σχετική υγρασία.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Ελαφρά συγκράτηση χρωμικού άλατος. Η εφαρμογή των προϊόντων μας δεν ελέγχεται από εμάς. Γι’ αυτό το λόγο, μόνο για την ποιότητα των προϊόντων μας μπορούμε να εγγυηθούμε, μέσα στα πλαίσια πώλησης και μεταφοράς, και όχι την εφαρμογή. Ακολουθήστε τις οδηγίες ασφάλειας που αναφέρονται στο φυλλάδιο του προϊόντος και στο περιτύλιγμα συσκευασίας, για την αποφυγή ατυχημάτων, υλικών και σωματικών. Η παρούσα παράγραφος αναιρεί και αντικαθιστά τις προηγούμενες σημειώσεις για το προϊόν. Οι πληροφορίες που δίνονται από τις υπηρεσίες μας ή από τους αντιπροσώπους μας και δεν αναφέρονται στην παράγραφο, πρέπει να είναι γραπτές. Διατηρούμε το δικαίωμα τροποποίησης των προϊόντων μας για την βελτίωσή τους και τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

6 μήνες μετά την ημερομηνία παραγωγής στο σάκο του χωρίς να ανοιχτεί σε στεγασμένο στεγνό χώρο.

ΜΟΝΑΔΑ ΠΩΛΗΣΗΣ

Σάκος των 25kg ( η παλλέτα περιέχει 40 σάκους ).

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

• Κατανάλωση : 1,6 kg περίπου υλικό σε σκόνη για 1m2 / mm.
• Θερμοκρασίες εφαρμογής : μεταξύ +5Co – +30C o
• Μικρότερο πάχος εφαρμογής : 4mm
• Μεγαλύτερο πάχος εφαρμογής : 15mm
• Προτεινόμενο πάχος στρώσης : 10mm
• Χρήση
Χρήση εξωτερικά : όχι
Χρήση εσωτερικά : ναι
• Ποσότητα νερού : 5 λίτρα ανά 25kg
• Αντίσταση σε συμπίεση : σε 28 ημέρες >35Ν/mm2
• Αντίσταση σε κάμψεις : σε 28 ημέρες 10Ν/ mm2
• Συστολή : σε 28 ημέρες < 0,07%
Άπλωμα σύμφωνα με προδιαγραφές:
• Με κρίκο διαμέτρου 50mm, h=22 mm:1
• Με κρίκο διαμέτρου 68mm, h=35 mm:2

ΦΥΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

• Συμπεριφορά στη φωτιά: Α2 fl-s1 σύμφωνα EN 13501-1
• Κοκομετρία:< 1mm
• Teneur en eau conseillee : 20
• Χρόνος : 2-4 ώρες
• Πρακτικός χρόνος εφαρμογής : 20 λεπτά της ώρας
• Όγκος : 1900kg/m3
• Ειδικό βάρος σκόνης : 1,6kg
• Σύνθεση : Τσιμέντο Grar, άμμος, ειδικά βοηθητικά πρόσμεικτα.

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αναφέρονται πιο κάτω, είναι αποτέλεσμα εφαρμογής του υλικού σε εργαστήριο.

weber κατασκευαστικά υλικά

Κ. ΚΑΛΦΙΔΗΣ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΟΝΙΑΜΑΤΑ
ΚΑΘΗΓ. Δ. ΕΥΡΙΓΕΝΗ 13Α ( ΚΕΡΑΜ. ΑΛΛΑΤΙΝΗ )
ΤΚ 542 49 – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΤΗΛ / FAX: 2310-330 003
e-mail: info@kalfidisk.gr
www.kalfidisk.gr